4 Kasım 2020 Çarşamba

Sakızlı Muhallebi Tarifi

 

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.

1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder