2 Kasım 2020 Pazartesi

Sebzeli Et Sarma Tarifi

 

Sebzeli Et Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet biftek dilimi
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Sebzeli Et Sarma Nasıl Yapılır?

  • Biftekleri bir kaba alarak süt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzla karıştırarak marine olması için 24 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Domates hariç diğer sebzeleri jülyen doğrayın.
  • Geniş bir tavaya kalan sıvıyağı ekleyerek,  önce 3 diş sarımsağı daha sonra doğradığınız sebzeleri ilave edin ve kavurun.
  • İndirmeden tuz ve baharatları ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. 
  • Marine ettiğiniz bonfile dilimlerinin içine sebzeli harçtan koyun ve sardıktan sonra 1-2 adet kürdanla sabitleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Bir tavaya alarak 2 diş sarımsak, salça ve baharat ilave ederek pişirin.
  • Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyerek bonfile sarmalarını kızartın ve bir fırın kabına alın.
  • Üzerine pişirdiğiniz domates sosunu yayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 40 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra sıcak servis edin.
  • Tüm tariflerde baharat kullanımı ve miktarları tamamen ağız tadınıza bağlıdır. Miktarları azaltıp artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder