2 Kasım 2020 Pazartesi

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi

 

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 75 gr kuyruk yağı
  • 200 gr kıyma
  • Soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4/1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Sosu için;

  • Kuru nane
  • Sıvı yağ
  • Salça

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yaprakları bir gece önceden çıkartıp yıkayarak ilk tuzunu alalım. Tencerede yeteri miktarda su içinde 15 dk kaynatalım. Süzüp bırakalım. (incecik ve daha kolay pişmesi için).
  2. İç malzemesini hazırlamak için önce pirinci yıkayalım. Kuyruk yağını küçük küp küp doğrayalım tüm malzemeleri karıştıralım.
  3. Yaprakların içine iç harcımızdan ince bir şekilde koyup, saralım.
  4. Tencereye sarmaları dizelim.
  5. Tencerenin altına daire şeklinde dilimlenmiş patates koyarak dibine tutmasını önleyebiliriz.
  6. Dizimi tamamladıktan sonra üstünü hiç boşluk kalmayacak şekilde bir tabak ile kapatalım.
  7. Su (tabağı kapattıktan sonra üç parmak geçecek kadar), salça, iki kaşık sıvı yağı, kuru naneyi karıştırıp tencereye ekleyelim. Kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
  8. Yeteri kadar piştiğinden emin olduktan sonra fazla suyu boşaltalım ki daha sonra sarmalarımız sulanmasın.
  9. Tabağımıza alıp servis edelim.
  10. Dilerseniz yağda salça ve kuru naneyi kavurup üzerine dökebilirsiniz.
  11. Ben bu şekilde servis etmeyi seviyorum.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder