Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Salamura yaprak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 75 gr kuyruk yağı
- 200 gr kıyma
- Soğan
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4/1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, tuz
Sosu için;
- Kuru nane
- Sıvı yağ
- Salça
Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yaprakları bir gece önceden çıkartıp yıkayarak ilk tuzunu alalım. Tencerede yeteri miktarda su içinde 15 dk kaynatalım. Süzüp bırakalım. (incecik ve daha kolay pişmesi için).
- İç malzemesini hazırlamak için önce pirinci yıkayalım. Kuyruk yağını küçük küp küp doğrayalım tüm malzemeleri karıştıralım.
- Yaprakların içine iç harcımızdan ince bir şekilde koyup, saralım.
- Tencereye sarmaları dizelim.
- Tencerenin altına daire şeklinde dilimlenmiş patates koyarak dibine tutmasını önleyebiliriz.
- Dizimi tamamladıktan sonra üstünü hiç boşluk kalmayacak şekilde bir tabak ile kapatalım.
- Su (tabağı kapattıktan sonra üç parmak geçecek kadar), salça, iki kaşık sıvı yağı, kuru naneyi karıştırıp tencereye ekleyelim. Kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
- Yeteri kadar piştiğinden emin olduktan sonra fazla suyu boşaltalım ki daha sonra sarmalarımız sulanmasın.
- Tabağımıza alıp servis edelim.
- Dilerseniz yağda salça ve kuru naneyi kavurup üzerine dökebilirsiniz.
- Ben bu şekilde servis etmeyi seviyorum.
Afiyet olsun 🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder