Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet iri boy patates
- 2 adet iri boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1.5 paket knorr tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı dolusu sebzeli çeşni
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi Yapılışı
- Patates ve havuçların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Bir tencere içine zeytin yağı, minik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip beraber biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Yumuşayan soğanların üzerine patates ve havucu ekleyip 5 dk beraber kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu sebzeli çeşnisini ve tavuk bulyonu ilave edip beraber sebzeler iyice pişip yumuşayana dek kapağı kapalı pişiriyoruz (dileyen bulyon yerine kendi haşladığı tavuk suyundan 1 bardak katarakta yapabilir).
- Sebzelerimiz pişince; bir taş içine terbiye malzemelerini alıp karıştırıyoruz.
- Yoğurt karışımına kepçe ile sıcak çorbanın suyundan azar azar 4 kepçe ilave ederek terbiyeyi sürekli karıştırarak ılıtıyor daha sonrada tencerenin içine azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- 10 dk daha beraber pişirdikten sonra tuzunu ekliyor ve ocaktan alıp el blendırı ile hiç parça kalmayana kadar çorbamızı eziyoruz.
- Son olarak da; tereyağ , pul biber ve naneyi kavurup çorbanın içine gezdirip karıştırıp servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder