4 Kasım 2020 Çarşamba

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi

 

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet iri boy patates
  • 2 adet iri boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1.5 paket knorr tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sebzeli çeşni
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve havuçların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Bir tencere içine zeytin yağı, minik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip beraber biraz kavuruyoruz.
  3. Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Yumuşayan soğanların üzerine patates ve havucu ekleyip 5 dk beraber kavuruyoruz.
  5. Sıcak suyumuzu sebzeli çeşnisini ve tavuk bulyonu ilave edip beraber sebzeler iyice pişip yumuşayana dek kapağı kapalı pişiriyoruz (dileyen bulyon yerine kendi haşladığı tavuk suyundan 1 bardak katarakta yapabilir).
  6. Sebzelerimiz pişince; bir taş içine terbiye malzemelerini alıp karıştırıyoruz.
  7. Yoğurt karışımına kepçe ile sıcak çorbanın suyundan azar azar 4 kepçe ilave ederek terbiyeyi sürekli karıştırarak ılıtıyor daha sonrada tencerenin içine azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. 10 dk daha beraber pişirdikten sonra tuzunu ekliyor ve ocaktan alıp el blendırı ile hiç parça kalmayana kadar çorbamızı eziyoruz.
  9. Son olarak da; tereyağ , pul biber ve naneyi kavurup çorbanın içine gezdirip karıştırıp servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder