Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 bardak su
Sos hazırlanışı:
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağ
- 1/2 (yarım) sütü
Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi Yapılışı
- Su ile krep hamuru koyu kıvamda hazırlayın.
- Sonra teflon tavayı ısıttıktan sonra yemek kaşığı ile kızmış tavaya döküp pişirin.
- Piştikten sonra sosu dökülecek.
- Sos için; sarımsağı ezin, tereyağını eritin, sütü ekleyin.
- Altını kısıp kaynatmasını bekleyin.
- Krepleri de içine tek tek batırıp veya krepleri komple içine atıp harmanlayın.
- Tabağa alın. Kalan sosuda üstüne dökün afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder