3 Kasım 2020 Salı

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi

 

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 bardak su

Sos hazırlanışı:

  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1/2 (yarım) sütü

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi Yapılışı

  1. Su ile krep hamuru koyu kıvamda hazırlayın.
  2. Sonra teflon tavayı ısıttıktan sonra yemek kaşığı ile kızmış tavaya döküp pişirin.
  3. Piştikten sonra sosu dökülecek.
  4. Sos için; sarımsağı ezin, tereyağını eritin, sütü ekleyin.
  5. Altını kısıp kaynatmasını bekleyin.
  6. Krepleri de içine tek tek batırıp veya krepleri komple içine atıp harmanlayın.
  7. Tabağa alın. Kalan sosuda üstüne dökün afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder