Acemiler İçin Sert, Koyu Kıvamlı Yoğurt Mayalama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre inek sütü
- 1, 5 yemek kaşığı kese yoğurdu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
Acemiler İçin Sert, Koyu Kıvamlı Yoğurt Mayalama Tarifi Yapılışı
- 1 litre inek sütünü kaynatıyoruz, önceden tencerenin içine süt taşı koyarsanız taşmıyor ama süt taşı koysam da taşmasın diye ocağın yakınından ayrılmıyorum.
- Kaynamaya başlayınca büyük bir kaşıkla sütü karıştırıp beş dakika kadar kaynatıyoruz, ben sütü süt kooperatifinden açıktan aldım, yani paket süt değildi o yüzden kaynattım.
- Paket süt kullanananların ısıtması yeterli.
- Kaynattığınızda da ılımasını bekleyeceksiniz.
- Ben ısısını bileğimle kontrol ediyorum. Yakmayacak ama soğuk da olmayacak bir sıcaklık gerekli.
- Bir kasede 1, 5 yemek kaşığı kese yoğurdunu ezip içine tuz ve şekeri ekleyip azar azar sütten ilave edip sıvılaştırıyoruz, böylelikle mayamız süte daha çabuk karışacak.
- İyice sulanan kese yoğurdunu sütümüzün kalanıyla iyice karıştırıyoruz.
- Cam kap kullanmayı tercih ediyorum. 1 litrelik konserve kavanozu da kullanabilirsiniz.
- Eğer kese yoğurdunuz yoksa normal yoğurtla da mayalayabilirsiniz. Normal yoğurtla mayaladığınızda yoğurt daha sulu olur, kese yoğurduyla mayalayınca sert olur.
- Hemen kapağı kapatıp sarıp sarmalıyoruz, ben eski bir kazağıma sarıyorum.
- Yaklaşık 6-7 saat sonra hazır.
- Yoğurdumuzu buzdolabına kaldırıyoruz. Mümkünse bir gün sonra tüketiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder