11 Aralık 2020 Cuma

Acemiler İçin Sert, Koyu Kıvamlı Yoğurt Mayalama Tarifi

 

Acemiler İçin Sert, Koyu Kıvamlı Yoğurt Mayalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre inek sütü
  • 1, 5 yemek kaşığı kese yoğurdu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker

Acemiler İçin Sert, Koyu Kıvamlı Yoğurt Mayalama Tarifi Yapılışı

  1. 1 litre inek sütünü kaynatıyoruz, önceden tencerenin içine süt taşı koyarsanız taşmıyor ama süt taşı koysam da taşmasın diye ocağın yakınından ayrılmıyorum.
  2. Kaynamaya başlayınca büyük bir kaşıkla sütü karıştırıp beş dakika kadar kaynatıyoruz, ben sütü süt kooperatifinden açıktan aldım, yani paket süt değildi o yüzden kaynattım.
  3. Paket süt kullanananların ısıtması yeterli.
  4. Kaynattığınızda da ılımasını bekleyeceksiniz.
  5. Ben ısısını bileğimle kontrol ediyorum. Yakmayacak ama soğuk da olmayacak bir sıcaklık gerekli.
  6. Bir kasede 1, 5 yemek kaşığı kese yoğurdunu ezip içine tuz ve şekeri ekleyip azar azar sütten ilave edip sıvılaştırıyoruz, böylelikle mayamız süte daha çabuk karışacak.
  7. İyice sulanan kese yoğurdunu sütümüzün kalanıyla iyice karıştırıyoruz.
  8. Cam kap kullanmayı tercih ediyorum. 1 litrelik konserve kavanozu da kullanabilirsiniz.
  9. Eğer kese yoğurdunuz yoksa normal yoğurtla da mayalayabilirsiniz. Normal yoğurtla mayaladığınızda yoğurt daha sulu olur, kese yoğurduyla mayalayınca sert olur.
  10. Hemen kapağı kapatıp sarıp sarmalıyoruz, ben eski bir kazağıma sarıyorum.
  11. Yaklaşık 6-7 saat sonra hazır.
  12. Yoğurdumuzu buzdolabına kaldırıyoruz. Mümkünse bir gün sonra tüketiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder