9 Aralık 2020 Çarşamba

Bütün Tavuk Sarma Tarifi

 

Bütün Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (kemiksiz açılmış)
  • 150 gr pastırma ( 15 dilim)
  • 150 gr tereyağ
  • 200 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • 2 adet yumurta
  • Susam (tercihen kavrulmuş)

Bütün Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Fırınımızı 200 dereceye ısıtıyoruz.
  2. Kasabamız dan hazır alınmış bütün tavuğu yağlı kağıt üzerine seriyoruz tuz serpiyoruz.
  3. Pastırmaları diziyoruz tereyağını küçük parçalar şeklinde koyuyoruz.
  4. Kaşar peynirini de parçalar şeklinde koyuyoruz. Ve sarıyoruz.
  5. Kürdan, şiş veya fırın ipi kullanabilirsiniz.
  6. Tavuğu çırpılmış yumurtaya buluyoruz.
  7. Susamı da tavuğa serperek veya bulayarak.
  8. Sarma işlemi bittikten sonra fırın tepsisine alıp 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.
  9. Yaklaşık olarak 30 ile 45 dakika arasında kontrollü olarak pişirebilirsiniz.
  10. Bütün tavuğun eşit şekilde açılmış olmasına dikkat ediniz eşit olmazsa bir taraf daha çok bir taraf daha az pişebilir herhangi bir sos veya baharata ihtiyaç olmadan misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir lezzet .

Şimdiden deneyenlere tarifi uygulayanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder