7 Aralık 2020 Pazartesi

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi

 

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 100 gram eritip ılıtılmış bitkisel margarin
  • 2 çay kaşığı toz tarçın.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İç malzemeler :

  • 4 paket labne peyniri (4×200 gram =800 gram ) 1su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında )
  • 1 paket vanilya.
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

Ayrıca:

  • 150-200gr eritilmiş bitter çikolata
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve derin bir kabın içine aktarın.
  2. Üzerine toz şekeri ve tarçını serpiştirin ılık yağı ilave edin.
  3. İyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın.
  4. Bu arada en az 25-26 cm cm kelepçeli bir kabın içini alüminyum folyoyla iyice kaplayın ( kendim 25-30 cm borcam yuvarlak tepside yapıyorum ).
  5. Böylece cheese kekinizi çok kolay çıkarabilirsiniz. Hazırladığınız bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak ve kenarlarını 2 cm kadar yükselterek yayın.
  6. Kalıbı buzdolabına koyup en az 30-40 dakika bekletin.
  7. İç malzemelerini hazırlamak için derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurtaları koyun.
  8. Toz şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın.
  9. Sonrada vanilya ve labne peynirini ilave edip tüm malzemeler iyice ezilip muhallebi kıvamına gelinceye dek çırpın.
  10. Nişastayı katıp 2-3 dakika daha çırpın. Koyu boza yada muhallebi kıvamında bir karışım elde etmiş olacaksınız. Şimdi buzdolabından kalıbı çıkarın.
  11. Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki kremayı aktarın.
  12. Bu arada fırını 170 derece alt üst konuma getirip 5 dakika önceden ısıtın.
  13. Sıcak fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  14. Fırından alın üzerine hemen bir kapak kapatın ki soğurken çatlamasın.
  15. Bu şekilde buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğutun yada buzdolabında bir gece kadar bekletin.
  16. Bu arada sosu için çikolataları küçük parçalara ayırıp çelik bir tencereye koyun.
  17. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte eritin ve ocaktan alın.
  18. En sonunda dolaptan cheese keki çıkarın.
  19. Kekin kenarını bıçakla sıyırarak açıp bir servis tabağına keki yerleştirin.
  20. Sosunu kekin ortasındaki krema çatlayabilir.

Önemsemeyip üzerine sosla kapatın. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder