Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 100 gram eritip ılıtılmış bitkisel margarin
- 2 çay kaşığı toz tarçın.
- 1 yemek kaşığı toz şeker
İç malzemeler :
- 4 paket labne peyniri (4×200 gram =800 gram ) 1su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında )
- 1 paket vanilya.
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Ayrıca:
- 150-200gr eritilmiş bitter çikolata
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi Yapılışı
- Bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve derin bir kabın içine aktarın.
- Üzerine toz şekeri ve tarçını serpiştirin ılık yağı ilave edin.
- İyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın.
- Bu arada en az 25-26 cm cm kelepçeli bir kabın içini alüminyum folyoyla iyice kaplayın ( kendim 25-30 cm borcam yuvarlak tepside yapıyorum ).
- Böylece cheese kekinizi çok kolay çıkarabilirsiniz. Hazırladığınız bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak ve kenarlarını 2 cm kadar yükselterek yayın.
- Kalıbı buzdolabına koyup en az 30-40 dakika bekletin.
- İç malzemelerini hazırlamak için derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurtaları koyun.
- Toz şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın.
- Sonrada vanilya ve labne peynirini ilave edip tüm malzemeler iyice ezilip muhallebi kıvamına gelinceye dek çırpın.
- Nişastayı katıp 2-3 dakika daha çırpın. Koyu boza yada muhallebi kıvamında bir karışım elde etmiş olacaksınız. Şimdi buzdolabından kalıbı çıkarın.
- Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki kremayı aktarın.
- Bu arada fırını 170 derece alt üst konuma getirip 5 dakika önceden ısıtın.
- Sıcak fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
- Fırından alın üzerine hemen bir kapak kapatın ki soğurken çatlamasın.
- Bu şekilde buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğutun yada buzdolabında bir gece kadar bekletin.
- Bu arada sosu için çikolataları küçük parçalara ayırıp çelik bir tencereye koyun.
- Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte eritin ve ocaktan alın.
- En sonunda dolaptan cheese keki çıkarın.
- Kekin kenarını bıçakla sıyırarak açıp bir servis tabağına keki yerleştirin.
- Sosunu kekin ortasındaki krema çatlayabilir.
Önemsemeyip üzerine sosla kapatın. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder