2 Aralık 2020 Çarşamba

Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi

 

Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 adet domates
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sudan geçirin.
  • Ciğerlerin kanını akıttıktan sonra süzülmesi için kenarda bekletin.
  • Bir kabın içerisine alarak ciğerleri baharatlarla harmanlayın.
  • Domates ve biberi ciğerlerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Çöp şişe ciğer, sebze ve kuyruk yağını dizin.
  • Fırın ızgarasına hazırladığınız ciğer şişleri dizin.
  • Şişlerin üzerine minik parçalı olacak şekilde tereyağı ekleyin.
  • Fırının içerisine içi suyla doldurulmuş fırın tepsisi bırakın.
  • 180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişme esnasında ara sıra ciğerlerin yönünü çevirin.
  • Hazırladığınız ciğer şişleri, ev yapımı lavaş ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Ciğer Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Zamandan tasarruf etmek için, ciğerleri doğranmış şekilde satın alabilirsiniz.
  • Ciğerlerin suyunu iyice süzün. 
  • Daha önce dediğimiz gibi ciğerleri çöp şiş yerine demir şişlerde de pişirebilirsiniz.
  • Ciğere hangi baharat konur diye merak edenler için tariftekilerin yanı sıra kimyon, nane ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ciğer Şiş Kaç Kalori?

  • 100 gramlık ciğer şiş, ortalama 190 kaloridir. Ciğer şiş tarifinin bir porsiyonu ise, yaklaşık 285 kalori değerindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder