Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kilo un
Şerbeti için;
- 5 bardak şeker
- 4 bardak su
- Yarım limon
İçine;
- Ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Malzemenin hepsini kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
- Poğaça gibi açın içine ceviz koyun, yuvarlayın.
- Kalburla ya da rendenin arkasıyla şekil verin. Tepsiye dizin.
- Diğer tarafta su ve şekeri ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyumuzu yarım limon sıkıp beş dakika daha kaynatıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlımız pişince tatlı ılık şerbet 5 -10 dakika dinlenmiş olacak şekilde şerbetimizi tatlımızın üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder