4 Aralık 2020 Cuma

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kilo un

Şerbeti için;

  • 5 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım limon

İçine;

  • Ceviz

Kalburabastı Tarifi Yapılışı


  1. Malzemenin hepsini kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
  2. Poğaça gibi açın içine ceviz koyun, yuvarlayın.
  3. Kalburla ya da rendenin arkasıyla şekil verin. Tepsiye dizin.
  4. Diğer tarafta su ve şekeri ocağa koyup kaynatıyoruz.
  5. Kaynayan suyumuzu yarım limon sıkıp beş dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Tatlımız pişince tatlı ılık şerbet 5 -10 dakika dinlenmiş olacak şekilde şerbetimizi tatlımızın üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder