3 Aralık 2020 Perşembe

Karışık Salata Turşusu Tarifi

 

Karışık Salata Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy salatalık
  • 10 adet büyük boy kornişon
  • 6 adet acur
  • 5 adet orta boy havuç
  • 250 gram sivri biber
  • 250 gram kıl biber
  • 10-12 diş sarımsak
  • 2 kilo domates
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Karışık Salata Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Salatalık, kornişon, acur, havuç, domates, sivri biber, kıl biber ve sarımsakları küp küp minik boyutlarda doğrayalım.
  2. Domatesleri bir tencereye alıp üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edip 1-2 dakika kaynatalım.
  3. Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp üzerine domates, sıvı yağ, zeytinyağı, beyaz sirke, üzüm sirkesi, kuru nane, limon tuzu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra dilediğiniz boyutta kavanozlara dolduralım. Ben 500 gramlık kavanozlara doldurdum.
  5. Kavanozlara doldurduğumuz turşuların kapaklarını iyice kapatalım.
  6. 3 gün kavanozları temiz bir örtü üzerine ters çevirip serin bir yerde bekletelim.
  7. Kavanozların altındaki bezi her gün kontrol edelim, suyu dökülen kavanoz olursa onu işaretleyip ilk tüketelim çünkü fazla dayanmaz.
  8. 4. Gün düz çevirip ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  9. 15-20 gün dolduktan sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder