Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı toz şeker
Kazandibi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kontrollü bir şekilde 2, 3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsinin tabanını önce margarinle yağlıyoruz.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı toz şekeri eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Muhallebimizi tepsiye döküp ocakta her tarafı eşit şekilde kahverengi bir renk alana dek kızartıyoruz,
- Buzdolabında 2, 3 saat beklettiğimiz tatlımızı dikdörtgen şeritler kesip spatula yardımıyla kıvırarak kızarmış taraf üstte kalacak şekilde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder