Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 25 gr tereyağı
- Yarım havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 kabak
- 100 gr brokoli
- 100 ml krema
- Tuz
Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
- Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
- Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
- Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
- İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
- Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
- Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder