9 Aralık 2020 Çarşamba

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Yoğurt sosu;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi Yapılışı

  1. Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur.
  2. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
  3. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır.
  5. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
  6. Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür.
  7. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  8. Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir.
  9. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder