Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yoğurt sosu;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Üzerine;
- Kaşar peyniri
Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi Yapılışı
- Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur.
- Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
- Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
- Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır.
- Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
- Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür.
- Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
- Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir.
- Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder