Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet limon
- 2 adet portakal
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Limonata Tarifi Yapılışı
- Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor.
- 1 gün önceden koyun ki dondurucuya iyice donsun. Limonatayı hazırlayacağımız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarıyoruz. 10 dakika kadar bekliyoruz.
- Robota portakal ve limonu dilimleyip koyuyoruz.
- 1, 5 su bardağı şekeri üzerine ilave ediyoruz.
- Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada. Robotu çalıştırıyoruz ve iyice ezilene kadar çekiyoruz. 1-2 dakika yeterli oluyor.
- 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika bekliyoruz.
- Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.
- Bir kaba temiz bir tülbent geçiriyoruz ve içeceğimizi süzüyoruz içinde hiç tane kalmasın. ( tülbent olması önemli. ).
- Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkıyoruz. 😄en yoğun renk sıkınca çıkıyor. Renk vermeyi bırakana kadar sıkın. Limonatamız hazır afiyet olsun 🙂.
- Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapıyorum 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder