7 Aralık 2020 Pazartesi

Limonata Tarifi

 

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 2 adet portakal
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor.
  2. 1 gün önceden koyun ki dondurucuya iyice donsun. Limonatayı hazırlayacağımız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarıyoruz. 10 dakika kadar bekliyoruz.
  3. Robota portakal ve limonu dilimleyip koyuyoruz.
  4. 1, 5 su bardağı şekeri üzerine ilave ediyoruz.
  5. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada. Robotu çalıştırıyoruz ve iyice ezilene kadar çekiyoruz. 1-2 dakika yeterli oluyor.
  6. 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekliyoruz.
  7. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika bekliyoruz.
  8. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.
  9. Bir kaba temiz bir tülbent geçiriyoruz ve içeceğimizi süzüyoruz içinde hiç tane kalmasın. ( tülbent olması önemli. ).
  10. Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkıyoruz. 😄en yoğun renk sıkınca çıkıyor. Renk vermeyi bırakana kadar sıkın. Limonatamız hazır afiyet olsun 🙂.
  11. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapıyorum 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder