7 Aralık 2020 Pazartesi

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi

 

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi Yapılışı

  1. 👩‍🍳Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz)
  2. Piyazlık doğranan soğanlar ve sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
  3. Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir. Patatesler kavrulan soğanlara eklenir.
  4. Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
  5. Doğranan ıspanaklar tencereye alınır. Tuz ve baharatlar ilave edilir.
  6. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
  7. Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır.
  8. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder