Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 1.5 su bardağı (250 gr) un
- 3 çorba kaşığı margarin
- 8 yumurta
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı galeta unu
- 2 çay bardağı süt
- 1 tutam sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Patates Kroket Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
- Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
- Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
- Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
- Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder