3 Aralık 2020 Perşembe

Pırasa Graten Tarifi

 

Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Pırasa Graten Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasaları güzelce yıkayalım ve ince ince olacak şekilde keselim .
  2. Daha sonra tenceremize sıvı yağ koyalım ve pırasalarımızı içine dökelim .
  3. Pırasalarımızı iyice ezilene kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Ardından beşamel sos unu yapalım ayrı bir tencereye tereyağını koyalım,güzelce eritelim .
  5. Üzerine onu koyalım ve güzelce kavuralım .
  6. Daha sonra iki su bardağı sütü dökelim ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Göz göz olduğunda ocağın altını kapatalım ve karabiber ve tuzunu koyarak karıştıralım ve fırın kabımızı yağlayalım.
  8. Üzerine kavurduğumuz pırasaları dökelim ve güzelce yayalım içine beşamel sosumuzu dökelim ve güzelce pırasayla birbirine harmanlayalım.
  9. En üstünede kaşar peynir serpiştirelim.
  10. 180 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim şimdiden afiyet olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder