3 Aralık 2020 Perşembe

Special Bulgur Pilavı Tarifi

 

Special Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket pilavlık bulgur
  • Sıvı yağ
  • Margarin
  • Tereyağ
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 tane yeşil biber (Kırmızı, sarı da olur.)
  • 4-5 tane domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1-1.5 litre su
  • 3 yemek kaşığı tuz

Special Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce soğanı ve yeşil biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tenceremize azar azar 1’er yemek kaşığı olarak margarin ve tereyağ 3-4 yemek kaşığı kadar da sıvı yağ ekleyip eritiyoruz.
  3. Doğramış olduğumuz soğan ve biberleri hafif kızmış yağımıza ekliyoruz ve yumuşayana kadar kızartıyoruz.
  4. Onlar orada yumuşarken domateslerimizi yıkayıp, kabuklarını soyup, küçük küçük kare şekilde doğruyoruz.
  5. Domatesler hazır olunca pilavlık bulgurumuzu süzgeç yardımıyla tertemiz olana kadar yıkıyoruz. Suyu süzülmüş şekilde kenarda bırakıyoruz.
  6. Soğan ve biber renk değiştirmiş ve yumuşamış olduğunda üzerine kesmiş olduğumuz domateslerimizi ekliyoruz.
  7. Hafifçe kaynıyor ve suyu çıkıp soğan ve biberle birleşmiş oluyor. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirip ara ara karıştırıyoruz.
  8. 1. 5 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuruyoruz. Eğer salça sıvılığını götürürse yemeğimizin, biraz yağ ya da su ekliyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar.
  9. Salça da aralarına karıştıktan sonra sarımsaklarımızı küçücük rendelenmiş gibi doğruyoruz. Yemeğimize ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  10. Sarımsağı ekledikten sonra kenarda yıkamış olduğumuz bulgurumuzu da yemeğimize döküyoruz.
  11. Az bir şey kavuruyoruz.
  12. Kaynatmış olduğumuz 1-1. 5 litre suyumuzu ekliyoruz.
  13. Son olarak suyun üzerine de tuzu ekliyoruz.
  14. İlk başta kaynatıp sonradan kısığa alıyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
  15. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder