Special Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket pilavlık bulgur
- Sıvı yağ
- Margarin
- Tereyağ
- 1 büyük soğan
- 3-4 tane yeşil biber (Kırmızı, sarı da olur.)
- 4-5 tane domates
- 4 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1-1.5 litre su
- 3 yemek kaşığı tuz
Special Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk önce soğanı ve yeşil biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
- Tenceremize azar azar 1’er yemek kaşığı olarak margarin ve tereyağ 3-4 yemek kaşığı kadar da sıvı yağ ekleyip eritiyoruz.
- Doğramış olduğumuz soğan ve biberleri hafif kızmış yağımıza ekliyoruz ve yumuşayana kadar kızartıyoruz.
- Onlar orada yumuşarken domateslerimizi yıkayıp, kabuklarını soyup, küçük küçük kare şekilde doğruyoruz.
- Domatesler hazır olunca pilavlık bulgurumuzu süzgeç yardımıyla tertemiz olana kadar yıkıyoruz. Suyu süzülmüş şekilde kenarda bırakıyoruz.
- Soğan ve biber renk değiştirmiş ve yumuşamış olduğunda üzerine kesmiş olduğumuz domateslerimizi ekliyoruz.
- Hafifçe kaynıyor ve suyu çıkıp soğan ve biberle birleşmiş oluyor. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirip ara ara karıştırıyoruz.
- 1. 5 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuruyoruz. Eğer salça sıvılığını götürürse yemeğimizin, biraz yağ ya da su ekliyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar.
- Salça da aralarına karıştıktan sonra sarımsaklarımızı küçücük rendelenmiş gibi doğruyoruz. Yemeğimize ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Sarımsağı ekledikten sonra kenarda yıkamış olduğumuz bulgurumuzu da yemeğimize döküyoruz.
- Az bir şey kavuruyoruz.
- Kaynatmış olduğumuz 1-1. 5 litre suyumuzu ekliyoruz.
- Son olarak suyun üzerine de tuzu ekliyoruz.
- İlk başta kaynatıp sonradan kısığa alıyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
- Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder