9 Aralık 2020 Çarşamba

Tavuklu Patlıcan Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • Tavuk göğsü (Ben bir buçuk parça kullandım)
  • 1 tane yeşil biber ( acı sevenler 2 tane arnavut biberde koyabilir )
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber, karabiber, tuz, isot, kekik
  • Kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvı yağ

Beşamel sos

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Tavuklu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. 1 patlıcanlar alacalı soyulup uzun şeritler halinde kesilir. ( 1 santim kalınlığında ne ince ne kalın) 2 yemek kaşı tuzlu suda 10dk bekletilir.
  2. Acısı çıkan patlıcanlar temiz bir beze sarılıp kuruması için bekletilir.
  3. Tavuklar küçük küp şeklinde doğranıp bir tavaya alınır az yağda suyunu bırakınca ya kadar kavrulur.
  4. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğrandıktan sonra tavukla kavrulur.
  5. Biberler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra domatesler kabuğu soyulmuş küçük doğranmış şeklinde eklenir.
  6. Salça, pul biber, karabiber, isot, tuz ve kekik eklenir ( baharatını damak zevkinize göre ayarlayın ben acılı yapıyorum çok güzel oluyor, ).
  7. Son olarak üzerine 2 su bardağına yakın su koyup pişirin (sulu kalmayacak ).
  8. Kuruyan patlıcanlarımızı kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  9. Bir kasenin içine patlıcanları dizin ( aşağıda resim var her kaseye 6 şerit koydum ) arasına ilk olarak bir tutam kaşar koyun üzerine tavuk sote onun üzerine çok az kaşar koyup kapatın.
  10. Tepsiye kaseyi ters çevirin.
  11. Beşamel sosu için tereyağı eritilip un kavrulur son olarak karıştıra karıştıra süt eklenir tuz ve karabiber eklenip koyulaşınca ocaktan alınır (karıştırma önemli topaklanmaması gerekiyor ).
  12. Patlıcanların üzerine beşamel sos ve kaşar eklenir fırında kaşarlar eriyip kızarınca servise alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder