Tavuklu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane patlıcan
- Tavuk göğsü (Ben bir buçuk parça kullandım)
- 1 tane yeşil biber ( acı sevenler 2 tane arnavut biberde koyabilir )
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber, karabiber, tuz, isot, kekik
- Kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvı yağ
Beşamel sos
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Tavuklu Patlıcan Tarifi Yapılışı
- 1 patlıcanlar alacalı soyulup uzun şeritler halinde kesilir. ( 1 santim kalınlığında ne ince ne kalın) 2 yemek kaşı tuzlu suda 10dk bekletilir.
- Acısı çıkan patlıcanlar temiz bir beze sarılıp kuruması için bekletilir.
- Tavuklar küçük küp şeklinde doğranıp bir tavaya alınır az yağda suyunu bırakınca ya kadar kavrulur.
- Soğan ve sarımsak küçük küçük doğrandıktan sonra tavukla kavrulur.
- Biberler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra domatesler kabuğu soyulmuş küçük doğranmış şeklinde eklenir.
- Salça, pul biber, karabiber, isot, tuz ve kekik eklenir ( baharatını damak zevkinize göre ayarlayın ben acılı yapıyorum çok güzel oluyor, ).
- Son olarak üzerine 2 su bardağına yakın su koyup pişirin (sulu kalmayacak ).
- Kuruyan patlıcanlarımızı kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Bir kasenin içine patlıcanları dizin ( aşağıda resim var her kaseye 6 şerit koydum ) arasına ilk olarak bir tutam kaşar koyun üzerine tavuk sote onun üzerine çok az kaşar koyup kapatın.
- Tepsiye kaseyi ters çevirin.
- Beşamel sosu için tereyağı eritilip un kavrulur son olarak karıştıra karıştıra süt eklenir tuz ve karabiber eklenip koyulaşınca ocaktan alınır (karıştırma önemli topaklanmaması gerekiyor ).
- Patlıcanların üzerine beşamel sos ve kaşar eklenir fırında kaşarlar eriyip kızarınca servise alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder