1 Aralık 2020 Salı

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Vişne jeli için;

  • 4 su bardağı meyve suyu (ben vişneli kullandım, siz istediğinizi kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yalancı tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 adet vanilya

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle jelimizi hazırlıyoruz.
  2. Meyve suyu, nişasta ve şekeri bir tencere alıp kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Daha sonra kalıbımızı ıslatıyoruz ve jeli içine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yalancı tavuk göğsü için süt, un ve şekeri tencereye alalım kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Koyulaşan tavuk göğsümüzün içine margarin ve vanilyamızı ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  6. 2-3 dakika dinlendirip jelimizin üzerine dökelim.
  7. İyice soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletelim. Ve servise hazır.

Afiyet olsun😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder