Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Vişne jeli için;
- 4 su bardağı meyve suyu (ben vişneli kullandım, siz istediğinizi kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Yalancı tavuk göğsü için;
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 125 gram margarin
- 1 adet vanilya
Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle jelimizi hazırlıyoruz.
- Meyve suyu, nişasta ve şekeri bir tencere alıp kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra kalıbımızı ıslatıyoruz ve jeli içine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Yalancı tavuk göğsü için süt, un ve şekeri tencereye alalım kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşan tavuk göğsümüzün içine margarin ve vanilyamızı ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- 2-3 dakika dinlendirip jelimizin üzerine dökelim.
- İyice soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletelim. Ve servise hazır.
Afiyet olsun😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder