Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 -4 adet orta boy patlıcan
- 500 gr kıyma (ben yarım yağlı kullandım)
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı bir kaseye alıp soğan sarımsakları rendeleyelim.
- Baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Patlıcanları yıkayıp başlarını keselim. En alta patlıcanları keserken dengeleyebileceğimiz bir nesne koyalım ve 4-5 parça halinde keselim.
- Patlıcanları derin ve geniş bir kaba alalım ve bir kapak kapatarak tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra kıymalı harcımızı aralarına yerleştirerek borcam tepsiye dizelim.
- Bir kaseye domates salçası, sıvı yağ ve bir çimdik tuz ekleyip salçayı biraz açalım.
- Daha sonra patlıcanların üzerine gezdirelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 -35 dakika kontrol ederek pişirelim.
- 📌Burada pişirmeye çok dikkat etmelisiniz fırından fırına farklılık gösterebilir.
- 📌 Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder