7 Aralık 2020 Pazartesi

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gr kıyma (ben yarım yağlı kullandım)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı bir kaseye alıp soğan sarımsakları rendeleyelim.
  2. Baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  3. Patlıcanları yıkayıp başlarını keselim. En alta patlıcanları keserken dengeleyebileceğimiz bir nesne koyalım ve 4-5 parça halinde keselim.
  4. Patlıcanları derin ve geniş bir kaba alalım ve bir kapak kapatarak tuzlu suda bekletelim.
  5. Daha sonra kıymalı harcımızı aralarına yerleştirerek borcam tepsiye dizelim.
  6. Bir kaseye domates salçası, sıvı yağ ve bir çimdik tuz ekleyip salçayı biraz açalım.
  7. Daha sonra patlıcanların üzerine gezdirelim.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 -35 dakika kontrol ederek pişirelim.
  9. 📌Burada pişirmeye çok dikkat etmelisiniz fırından fırına farklılık gösterebilir.
  10. 📌 Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder