Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4 kahve fincanı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 125 gram eritilip soğumuş tereyağ
Kreması için;
- 1 yumurta
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket varilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- Kekin yapımı; yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Eritilmiş tereyağ eklenir ve karıştıralım.
- Yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- En son un ve karbonat eklenir ve karıştırılır.
- Yağlanmış kelepçeli bir kalıba boşaltalım.
- 170 derecede 25 dk pişirelim.
- Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen kek ılımaya bırakılır. Sonra iki parçaya kesilir.
- Krema yapılışı; bir tencerede yumurta ve sütü güzelce çırpılır.
- Un ve şekeri ekleyip tekrar çırpalım.
- Ocağın altını açalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
- Ocak dan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip güzelce çırpalım.
- Üzerine stres filimle kaplayıp muhallebinin soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kekin alt katına muhallebiyi yayalım üzerine kıyılmış cevizi serpiştirelim ve diğer katı kapatalım.
- Üzerine bolca pudra şekeri eleyelim.
Deneyip yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder