3 Ocak 2021 Pazar

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 125 gram eritilip soğumuş tereyağ

Kreması için;

  • 1 yumurta
  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket varilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Kekin yapımı; yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Eritilmiş tereyağ eklenir ve karıştıralım.
  3. Yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  4. En son un ve karbonat eklenir ve karıştırılır.
  5. Yağlanmış kelepçeli bir kalıba boşaltalım.
  6. 170 derecede 25 dk pişirelim.
  7. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
  8. Pişen kek ılımaya bırakılır. Sonra iki parçaya kesilir.
  9. Krema yapılışı; bir tencerede yumurta ve sütü güzelce çırpılır.
  10. Un ve şekeri ekleyip tekrar çırpalım.
  11. Ocağın altını açalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  12. Ocak dan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip güzelce çırpalım.
  13. Üzerine stres filimle kaplayıp muhallebinin soğumasını bekleyelim.
  14. Soğuyan kekin alt katına muhallebiyi yayalım üzerine kıyılmış cevizi serpiştirelim ve diğer katı kapatalım.
  15. Üzerine bolca pudra şekeri eleyelim.

Deneyip yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder