Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı su
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker (miktarı artırılabilir)
- 1 paket vanilya
- 1paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı kakao
Kremalı Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Ardından un, kakao, kabartma tozu, vanilyamızıda ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kek hamuru kıvamına gelince yağladığımız kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece içini çekene kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. 1 litre sütü bir tencerenin içine boşaltalım.
- Sonra nişasta, şeker, vanilya, kakaomuzu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Pişen kremamızın içine toz krem şantiye ekleyip çırpalım hazır olan kremamızı soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekin üzerini 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
- Soğuyan kremayı da üzerine dökelim. Süsleme için çiğ krema kullandım beyaz çikolatada kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder