1 Ocak 2021 Cuma

Tavada Paçanga Böreği Tarifi

 

Tavada Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 130 gram çemeni sıyrılmış pastırma
  • 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
  • 3 adet yufka

Sıvı harç için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta

Tavada Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt yağ ve yumurta çırpılır.
  2. Biberler küçük küçük doğranarak kavrulur.
  3. Pastırmalar uzun uzun kesilerek hafif pişirilir.
  4. Domatesler doğranır suyu alınmadan tavaya atılır ve bir iki tur çevrilir, fazla pişirirseniz harç sulanır börek sulu olur aman deyim.
  5. Tava tabanı hafif yağlanır ve 1 adet yufka içine açılarak konur.
  6. Sıvı harçtan sürülür ve elinizle 4 e böldüğünüz yufkanın bir parçası (1/4) serilir ve her parçaya sıvı harçtan sürülerek 1 yufka tavaya serilir.
  7. Bir yufka serme bitince pastırmalı harç serilir ve üzerine rende kaşar serilir.
  8. Daha sonra kalan 1 yufka da 4 e bölünür ve alt kat gibi sıvı harç sürülerek tamamlanır.
  9. Tavanın kenarından sarkan yufkalar sıra ile tava üzerine kapatılır. Kapatırken aralara harç sürülür.
  10. Kısık ateşte iki yüzü pişirilir ve sıcak tüketilir.

Not: domatesleri pişirmeyin sulu oluyor. Sıvı harcın hepsini dökmeyin sulu olur.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder