18 Şubat 2021 Perşembe

Alev Dağı Pilavı Tarifi

 

Alev Dağı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 3 havuç
  • 1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Alev Dağı Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve  yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin.
  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın.
  • Havuçları temizleyip iri rendeleyin. Soğanı soyup küp doğrayın.
  • Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin.
  • 10-12 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fasulyeleri  yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin.
  • Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder