Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 çay bardağı antep fıstığı
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle su, şeker ve sütü bir kaba alıp şeker eriyene dek karıştırıyoruz.
- Antep fıstığını toz haline getiriyoruz.
- Margarini ocağa alıp eriyene tek bekliyoruz.
- Margarin eriyince üzerine irmiği döküyoruz.
- Irmiği rengi esmerleşene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz.
- İrmiğin rengi değişince toz antep fıstığı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp irmiği ocaktan alıp başka bir yere alıyoruz.
- Şekeri eriyen su ve sütlü karışımı irmiğin üzerine yavaşça döküyoruz.
- Ocağa almadan 1 kez karıştırıyoruz.
- Tekrar ocağa alıp karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Hazır olmasına yakın kaşıkla karıştırmanız zorlaşacak ve tatlı kıvam alacaktır.
- Kıvam almış helvamızı ocaktan alıp sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder