18 Şubat 2021 Perşembe

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

 

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

    Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle su, şeker ve sütü bir kaba alıp şeker eriyene dek karıştırıyoruz.
  • Antep fıstığını toz haline getiriyoruz.
  • Margarini ocağa alıp eriyene tek bekliyoruz.
  • Margarin eriyince üzerine irmiği döküyoruz.
  • Irmiği rengi esmerleşene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz.
  • İrmiğin rengi değişince toz antep fıstığı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp irmiği ocaktan alıp başka bir yere alıyoruz.
  • Şekeri eriyen su ve sütlü karışımı irmiğin üzerine yavaşça döküyoruz.
  • Ocağa almadan 1 kez karıştırıyoruz.
  • Tekrar ocağa alıp karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hazır olmasına yakın kaşıkla karıştırmanız zorlaşacak ve tatlı kıvam alacaktır.
  • Kıvam almış helvamızı ocaktan alıp sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder