Beef Wellington Tarifi İçin Malzemeler
- 300-350 gr Dana Bonfile, Orta Kısım
- 100 gr Soğan, Fine Brunoise Doğranmış
- 300 gr Kestane Mantarı, Chop Edilmiş
- 5 gr Sarımsak, Ezilmiş
- 50 gr Tereyağı
- 5 gr Taze Kekik
- Ayçiçek Yağı
- Milföy Hamuru
- Tuz – Karabiber
- 100 gr Salkım Cherry Domates
- (Kullanmak isteyenler için 2 dilim bacon ya da kuru et)
Eggwash için:
- 1 adet Yumurta Sarısı
- 50 ml Süt
Beef Wellington Nasıl Yapılır?
- Bonfileyi seasone edin. Ayçiçek yağında tüm yüzeyini karamelize edin.
- 220 C derece fırında 3-4 dakika pişirin. Pişirme derecesine göre daha fazla da pişirilebilir.
- Fırından sonra eti oda sıcaklığında minimum 20 dakika dinlendirin.
- Tereyağında soğanı, mantarı, sarımsağı sırasıyla soteleyin.
- Kekiği ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında pürüzsüz olana kadar blend edin. Soğumaya bırakın.
- (Bacon kullanılacaksa) Streç film üzerine bacon’ları yüzey oluşturacak şekilde serin.
- Üzerine mantarı yayın ve eti ortaya yerleştirin. Streç film ile silindir bir hal alacak şekilde sarın. İçerisinde boşluk bırakmamaya özen gösterin. Dondurucuda dinlendirin.
- Milföy hamurunu un ile inceltin. Dinlenen etin üzerinden streç filmi çıkarın, hamur ile sıkı şekilde kaplayın.
- Eggwash sürün ve 180 C derecede 20 dakika pişirin.
- Domatesi ayçiçek yağında tavada karamelize edin, 220 C derece fırında zeytinyağı ve tuz ekleyerek 2 dakika pişirin.
- Eti dilimleyerek domates ile birlikte servis edin.
Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Eti ilk aşamada pişirdikten sonra çok iyi dinlendirmek gerekli.
- Belirtilen adımlara dikkatle uyulması gerekir.
- Milföyü sarmadan önce mantarın etin üzerine tam yapışması için dondurucuda en az 30 dakika bekletilmeli.
- Tavada sos yaparken çok az un kullanılmalı.
- Taze bir etten yapılmalı.
- Bacon’a opsiyonel olarak pastırma-kuru et gibi seçenekler kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder