2 Şubat 2021 Salı

Beef Wellington Tarifi

 

Beef Wellington Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-350 gr Dana Bonfile, Orta Kısım
  • 100 gr Soğan, Fine Brunoise Doğranmış
  • 300 gr Kestane Mantarı, Chop Edilmiş
  • 5 gr Sarımsak, Ezilmiş
  • 50 gr Tereyağı
  • 5 gr Taze Kekik
  • Ayçiçek Yağı
  • Milföy Hamuru
  • Tuz – Karabiber
  • 100 gr Salkım Cherry Domates
  • (Kullanmak isteyenler için 2 dilim bacon ya da kuru et)

Eggwash için:

  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 50 ml Süt

Beef Wellington Nasıl Yapılır?

  • Bonfileyi seasone edin. Ayçiçek yağında tüm yüzeyini karamelize edin.
  • 220 C derece fırında 3-4 dakika pişirin. Pişirme derecesine göre daha fazla da pişirilebilir.
  • Fırından sonra eti oda sıcaklığında minimum 20 dakika dinlendirin.
  • Tereyağında soğanı, mantarı, sarımsağı sırasıyla soteleyin.
  • Kekiği ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında pürüzsüz olana kadar blend edin. Soğumaya bırakın.
  • (Bacon kullanılacaksa) Streç film üzerine bacon’ları yüzey oluşturacak şekilde serin.
  • Üzerine mantarı yayın ve eti ortaya yerleştirin. Streç film ile silindir bir hal alacak şekilde sarın. İçerisinde boşluk bırakmamaya özen gösterin. Dondurucuda dinlendirin.
  • Milföy hamurunu un ile inceltin. Dinlenen etin üzerinden streç filmi çıkarın, hamur ile sıkı şekilde kaplayın.
  • Eggwash sürün ve 180 C derecede 20 dakika pişirin.
  • Domatesi ayçiçek yağında tavada karamelize edin, 220 C derece fırında zeytinyağı ve tuz ekleyerek 2 dakika pişirin.
  • Eti dilimleyerek domates ile birlikte servis edin.

Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eti ilk aşamada pişirdikten sonra çok iyi dinlendirmek gerekli.
  • Belirtilen adımlara dikkatle uyulması gerekir.
  • Milföyü sarmadan önce mantarın etin üzerine tam yapışması için dondurucuda en az 30 dakika bekletilmeli.
  • Tavada sos yaparken çok az un kullanılmalı.
  • Taze bir etten yapılmalı.
  • Bacon’a opsiyonel olarak pastırma-kuru et gibi seçenekler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder