11 Şubat 2021 Perşembe

Budapeşte Pasta Tarifi

 

Budapeşte Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı badem unu (100 gr kadar bademi robotta çektim) bunun yerine fındık da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Kreması için

  • 1 paket pasta kreması
  • Orijinal kremasında labne pudra şekeri ve sıvı krema kullanılıyor ama istediğiniz bir pasta kremasıyla da hazırlayabilirsiniz. ama tarifi pratik bir hale getirmek için ben hazır kullandım

    Budapeşte Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım. Kremanın soğuk ve katı olması gerekiyor.
  • 1 bardak soğuk sütle hazır pasta kremasını kıvam alana kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını derin bir kabın içerisinde yüksek devirde traş köpüğü kıvamında çırpalım.
  • Kabı ters çevirdiğinizde akmamalı.
  • Hızı düşürüp bir bardak şekeri içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Ama bu sırada çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra kuru karışımı ekleyerek spatula yardımıyla havalandırarak karıştıralım.
  • Homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımı sıkma torbasına alalım ve fotoğraf da gördüğünüz şekilde tepsiye şerit halinde sıkalım.
  • Sıkma torbanız yoksa direk tepsiye de dökebilirsiniz. Ama o zaman bu şerit görüntüyü elde edemezsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk pişirin kontrollü bir şekilde.
  • Piştikten sonra bir bezin üzerine serin yağlı kağıttan çıkarın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan keke kremayı sürüp çilekleri en uca dizip rulo şeklini verin.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında bekletin. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder