Budapeşte Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı badem unu (100 gr kadar bademi robotta çektim) bunun yerine fındık da kullanılabilir
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Kreması için
- 1 paket pasta kreması
- Orijinal kremasında labne pudra şekeri ve sıvı krema kullanılıyor ama istediğiniz bir pasta kremasıyla da hazırlayabilirsiniz. ama tarifi pratik bir hale getirmek için ben hazır kullandım
Budapeşte Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremayı hazırlayalım. Kremanın soğuk ve katı olması gerekiyor.
- 1 bardak soğuk sütle hazır pasta kremasını kıvam alana kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
- Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını derin bir kabın içerisinde yüksek devirde traş köpüğü kıvamında çırpalım.
- Kabı ters çevirdiğinizde akmamalı.
- Hızı düşürüp bir bardak şekeri içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Ama bu sırada çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kuru karışımı ekleyerek spatula yardımıyla havalandırarak karıştıralım.
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımı sıkma torbasına alalım ve fotoğraf da gördüğünüz şekilde tepsiye şerit halinde sıkalım.
- Sıkma torbanız yoksa direk tepsiye de dökebilirsiniz. Ama o zaman bu şerit görüntüyü elde edemezsiniz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk pişirin kontrollü bir şekilde.
- Piştikten sonra bir bezin üzerine serin yağlı kağıttan çıkarın ve soğumasını bekleyin.
- Soğuyan keke kremayı sürüp çilekleri en uca dizip rulo şeklini verin.
- Servis yapmadan önce buzdolabında bekletin. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder