Yağ Ve Süt Yok Pamuk Gibi Yumuşaklığı İle Havuçlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Havuçlu iç harcı için;
- 10 tane havuç (Büyük olsun)
- Yarım su bardağı toz şeker (Lütfen şeker oranını tadarak yapın)
Yağ Ve Süt Yok Pamuk Gibi Yumuşaklığı İle Havuçlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havuçlar yıkanıp soyulur ve rendenin en büyük bölümünde rendelenir.
- Rendelenen havucumuza (ister piştikten sonra ister hemen )şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra pişen havuçları yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsimize eşit şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra keki için önce yumurta ve şeker çırpma kabımıza alıp iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra geri kalan diğer malzemeler eklenip havucların üzerine eşit şekilde yayıp önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişiriyoruz. (üstü kızarmadan pişiriyoruz kürdan testi yaparak pişip pişmediği kontrol edilir).
- Piştikten sonra hemen üzerine bir tane daha fırın kağıdı koyup ters çeviriyoruz. (daha sıcakken uygulayın. ).
- Yavaşça havuçlu olan yağlı fırın kağıdını kaldırıp sıcağına rolu şeklini verip tamamen soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. (ben üzerine pudra şekeri serptim ).
Not;Lütfen şeker miktarını tadarak yapın bazen havuçlar çok tatlı veya tadsız olabiliyor.Sıcakken rolü yapın soğuduktan sonra yaparsanız zorlanıp kırılabilir.Bunlara uyduğunuz taktirde çok güzel sonuç elde edersiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder