Malzemeler
- Oda sıcaklığında 125 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç Harcı için
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine bir miktar un koyalım. Ortasını açıp iç harcı için gerekli malzemeler dışında kalan tüm malzemeyi ilave edip karıştıralım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun portakal büyüklüğünde bir hamur ayıralım. Bu hamurun üzerine iç harcı için gerekli malzemeleri ilave edip yoğuralım. Elde ettiğimiz kakaolu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparı elimizde yuvarlayalım.
Beyaz hamurdan ise ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvavarlayıp biraz açalım. Açtığımız hamurun ortasına kakaolu yuvarlak kurabiyelerden bir tane koyalım ve beyaz hamuru kapatalım.
Kapattığımız hamurun kenarlarına su şişesi kapağı ile hafifçe bastırarak resimdeki gibi şekil verelim. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tam ortasına bir tane damla çikolata yerleştirelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 175 derece fırında kızarmayacak şekilde pişirelim. İlk ılıklığı çıkınca servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder