Cizleme Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
- 1 adet yumurta
Cizleme Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık su ve kuru mayayı alın. Biraz karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
- Ardından süt ve yumurtayı ekleyerek güzelce çırpın.
- Karışımın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin.
- Unu tamamen ekledikten sonra yavaşça karıştırın.
- Karışım homojen bir hal aldığında üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir yerde dinlendirin.
- Dinlenen harcı tekrar çırpın ve yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün.
- Cizlemenin bir kısmı göz göz olup kuruduktan sonra spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.
- Her cizleme de toplam 2 dakika pişirmek yeterlidir.
- Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız cizlemelerin üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.
- Cizlemeyi taze incir reçeli ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Cizleme Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanılan maya 5-6 gramdır. Kuru maya yerine 10 gram yaş maya veya 3 gram instant maya kullanabilirsiniz.
- Unu çok fazla koyarsanız, harcın tavada yayılması zorlaşır. Bu yüzden tarif ölçülerini değiştirmeden uygulamanızı öneririz.
- Tarif ölçülerinden ortalama 10 adet cizleme yapılmaktadır.
- Un oranı sıvı olursa cizlemeler ince, katı olursa kalın olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder