Damla Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Uç kısmı için;
- Bitter yada sütlü çikolata(ben bazılarını sade bıraktığım için sadece 80 gr.lik bir paket kullandım)
Damla Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında ki margarinle bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Tırtıl kalıbı ile yada krema sıkma duyu ile bir parmak boyunda sıkıp uçlarını birleştirip damla şekli veriyoruz.
- 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayıp hindistan cevizi yada fıstık fındığa buluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder