Malzemeler
- 4 adet ton balığı filetesu
- 1 adet konserve domates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kadar beyaz sirke
- 10 adet siyah zeytin
- Felseğen, tuz, karabiber
- Yarım su bardağı su
Hazırlanışı
Yemeğimizi yapmak için öncelikle soğanı küp küp doğrayalım. Domates konservesinin fazla suyunu süzelim.
Zeytinyağını uygun büyüklükte bir tencereye veya derin bir tavaya alalım ve ısıtalım. Ton balıklarının her iki tarafını kızartalım. Zeytinleri ve domatesi ilave edelim. Kaynayınca sirkeyi ilave edelim. Bu şekilde biraz kaynatalım. Daha sonra yarım bardak suyu ekleyelim. Tuz ve biberi de ilave ettikten sonra kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
Ton balıkları pişince tencerenin kapağını açalım. Ton balıklarını servis tabaklarına alalım. Tenceredeki sosu servis tabaklarına eşit şekilde paylaştırdıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder