14 Şubat 2021 Pazar

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağ

Kreması için:

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Sosu için:

  • 200 gram frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı 

  • Alt tabanın yapılışı:Bisküviler un gibi olana kadar rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağ ile karıştırılır.
  • Kremanın yapılışı:Labne, krema ve şeker mikserle çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, un ve nişasta eklenir karıştırılır.
  • Sosun yapılışı:Frambuaz, nişasta, şeker ve su bir kaba alınıp 1 saat bekletilir. Sonra frambuazlar pişirilmeye başlanır. Piştikten sonra blendrdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
  • Ve son olarak:22 cm kelepçeli bir kabın alt tabanına yağlı kağıt serilip bisküvi karışımı yayılır, kaşık yardımıyla bastırılır.
  • Üzerine hazırladığımız krema dökülüp fırına verilir. Fırına en alt rafa 2 kase su koyulur. (cheesecake çatlamasın diye).
  • 160 derecede 50-55 dakika kadar ve fırının ağzını hiç açmadan pişirilir.
  • Sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dk fırında bekletilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra cheesecakeke in üzerine frambuaz sosu dökülür.
  • Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzeri süslenip servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder