Fırında Tavuk Kanat ve Patates Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk kanat (500 g)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Elma Dilim Patates
Patateslerin üzerine;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köri
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
Fırında Tavuk Kanat ve Patates Tarifi Yapılışı
- Uygun bir karıştırma kabı içerisine tavuk kanatlarımızı alalım, üzerine zeytinyağı, biberiye, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve tuz ekleyerek elimizle güzelce harmanlayalım.
- Ardından tezgahın üzerine pişirme kağıdı serelim ve üzerine elma dilim patateslerimizi koyalım.
- Patateslerimizin üzerine de zeytinyağı, köri, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyelim. Patatesleri de elimizle karıştırarak harmanlayalım.
- Sosladığımız tavuk kanatları ve patatesleri fırın tepsimize alalım. 200°C fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen tavuk kanatlarımız ve patateslerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder