Hardaliye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram siyah üzüm
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı siyah hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Hardaliye Nasıl Yapılır?
- İlk olarak üzümleri bol suyla güzelce yıkayın.
- Yıkama işleminin ardından üzümleri mutfak robotundan geçirin.
- Elde ettiğiniz karışımın suyunu süzerek bir kavanoza alın.
- Hardal tohumunu sahanda döverek toz haline getirin.
- Dövdüğünüz tohumları kavanozdaki üzüm suyunun içerisine ekleyin.
- Daha sonra tuz ve şekerini ekleyerek karıştırın.
- Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
- Kavanozun dış kısmını kağıt ile sardıktan sonra siyah bir poşetin içerisine koyun.
- Kavanozu poşetle birlikte serin ve karanlık bir ortama yerleştirin. Burada 10 gün bekletin.
- 10 günün sonunda ev yapımı hardaliyeyi afiyetle içebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder