13 Şubat 2021 Cumartesi

Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifi

 

Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su(kontrollü ekleyin )

Arası için;

  • 1 su bardağından az sıvı yağ (tereyağı kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz)

İç malzeme için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

    Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim Yapılışı 

  • Öncelikle yoğurma kabına hamuru için gereken malzemeler konulup elle yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hemen dinlendirmeden eşit 5 bezeye ayrılır.
  • Oklava veya merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır (az bir unla merdane ile acın).
  • Açılan yufkalar aralarına yağ sürülür. (iyice yağlayın ki yapışmasın). Hepsinin arasına yağ sürülüp üst üste konulur. ).
  • Bütün bezeler aynı şekilde açılır ve işlem bittikten sonra üzerine streç film ile kapatılıp 5dk dinlendirilir. (tezgahın üstünde dinlendirin).
  • İç malzemesi hazırlanılır.
  • Sonra ilk yaptığımız bezeyi alıp açacağınız yeri az yağlayıp elinizle açabildiğiniz kadar açmaya başlayın. (ufak yırtılmalar olursa sorun etmeyin. ).
  • Acılan yufkaların bir ucuna iç harç konulup sıkmadan rolo yapılıp yağlı fırın serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder