Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su(kontrollü ekleyin )
Arası için;
- 1 su bardağından az sıvı yağ (tereyağı kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz)
İç malzeme için;
- Peynir
Üzeri için;
- 1 tane yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabına hamuru için gereken malzemeler konulup elle yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hemen dinlendirmeden eşit 5 bezeye ayrılır.
- Oklava veya merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır (az bir unla merdane ile acın).
- Açılan yufkalar aralarına yağ sürülür. (iyice yağlayın ki yapışmasın). Hepsinin arasına yağ sürülüp üst üste konulur. ).
- Bütün bezeler aynı şekilde açılır ve işlem bittikten sonra üzerine streç film ile kapatılıp 5dk dinlendirilir. (tezgahın üstünde dinlendirin).
- İç malzemesi hazırlanılır.
- Sonra ilk yaptığımız bezeyi alıp açacağınız yeri az yağlayıp elinizle açabildiğiniz kadar açmaya başlayın. (ufak yırtılmalar olursa sorun etmeyin. ).
- Acılan yufkaların bir ucuna iç harç konulup sıkmadan rolo yapılıp yağlı fırın serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder