13 Şubat 2021 Cumartesi

Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi

 

Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 750 gram guark ( labne de olur )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Kiraz konservesi ( vişne de olur )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker ( azaltabilirsiniz)

Üzeri için ( crumble) ;

  • 200 gram un
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram şeker

    Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi Yapılışı 

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yoğurup 15-20 dk dolapta dinlendiriyoruz.
  • Üzerine koyacağımız hamuru da bir kabın içine alıyoruz kırıntılı bir hamur yapıp malzemeleri sadece karıştırıp tane parçalar halinde bir hamur yapıp onu da dolapta dinlendiriyoruz.
  • Kiraz konservesini tencereye koyuyoruz, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuzu kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz, kenarlarının kolay çıkması için biraz yağlıyoruz.
  • İçine kirazlı muhallebimizi koyuyoruz, kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz ,kalıbımıza döküyoruz.
  • Kırıntılı hamuru da en üste koyup 170 derece fırında 70 dk kadar pişiriyoruz (kontrollü olarak ).
  • Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp yarım saat kadar fırında dinlendiriyoruz, çıkarıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, sıcak servis etmeyin kreması eriyebilir, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder