Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
- 750 gram guark ( labne de olur )
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Kiraz konservesi ( vişne de olur )
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker ( azaltabilirsiniz)
Üzeri için ( crumble) ;
- 200 gram un
- 100 gram tereyağ
- 100 gram şeker
Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Yoğurup 15-20 dk dolapta dinlendiriyoruz.
- Üzerine koyacağımız hamuru da bir kabın içine alıyoruz kırıntılı bir hamur yapıp malzemeleri sadece karıştırıp tane parçalar halinde bir hamur yapıp onu da dolapta dinlendiriyoruz.
- Kiraz konservesini tencereye koyuyoruz, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz, kenarlarının kolay çıkması için biraz yağlıyoruz.
- İçine kirazlı muhallebimizi koyuyoruz, kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz ,kalıbımıza döküyoruz.
- Kırıntılı hamuru da en üste koyup 170 derece fırında 70 dk kadar pişiriyoruz (kontrollü olarak ).
- Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp yarım saat kadar fırında dinlendiriyoruz, çıkarıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, sıcak servis etmeyin kreması eriyebilir, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder