19 Şubat 2021 Cuma

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Haşlamak için tuzlu su

Ispanaklı harç için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber ,pul biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peynir rendesi

    Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir tavada sıvı yağ da soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun .
  • Daha sonra biberleri ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin .
  • Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak üzerine ıspanağı ilave edip kapağını kapatın ıspanaklar diriliğini kaybettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.
  • Makarnaları normalinden kısa süre haşlayın hafif diri kalsınlar fırında pişeceği için.
  • Beşamel sosu için tereyağı ve unu köpürene kadar kavurun ,karıştırarak sütü ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Haşlanan makarnayı fırın kabına alın üzerine 1 kepçe kadar beşamel sostan dökün ve biraz kaşar peynir rendesi gezdirin.
  • Üzerine ıspanaklı harcı ekleyin ,harcın üzerine beşamel sosu gezdirin.
  • En son üzerine kaşar peynir rendesi ekleyip 190 derecede kızarana kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder