Malzemeler
- 250 gram hellim peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
Hazırlanışı
Peynir kızartması yapmak için öncelikle hellim peynirini dilimleyelim. Dilimler 1-2 cm kalınlığında olabilir. Peyniri uzunlamasına dilimleyebileceğimiz gibi enine de dilimleyebiliriz. Tercih tamamen bize kalmış.
Peynir dilimlerini pul biber, kekik ve karabiber ile baharatlayalım. İsterseniz tüm peynirlerin üzerine istediğiniz kadar baharat ekleyip karıştırabilirsiniz. Peynirin parçalanmamasına dikkat edin.
Baharatladığımız peyniri bir yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartalım. Sıcak sıcak ya da ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder