Kandil Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 -4, 5 su bardağı un
Su bardağı 200 ml
Çay bardağı 90 ml
Kandil Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Derin bir yoğurma kabında sıvı yağ, yumurta akları, tuz, mahlep, çörek otu, pudra şekeri, sirke, kabartma tozunu çırpıcıyla karıştıralım.
- Ardından tereyağı ekleyelim ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Dilerseniz minik minik dilerseniz de ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Dilerseniz de çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder