18 Şubat 2021 Perşembe

Kandil Kurabiyesi Tarifi

 

Kandil Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 -4, 5 su bardağı un

Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 90 ml

Kandil Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir yoğurma kabında sıvı yağ, yumurta akları, tuz, mahlep, çörek otu, pudra şekeri, sirke, kabartma tozunu çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Ardından tereyağı ekleyelim ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Dilerseniz minik minik dilerseniz de ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  5. Dilerseniz de çörek otu serpebilirsiniz.
  6. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder