Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 15 gram yaş maya(bir yaş mayanın yarısından biraz az)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 3 su bardağı un(yumuşak bir hamur olacak dikkatli ekleyin)
- Arasına;
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Karamel sos;
- 2,5 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı ceviz
Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
- Üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Bir kapta esmer şeker ve tarçını karıştırın.
- Hamuru dikdörtgen açıp üzerine tereyağ sürün.
- Onun da üstüne tarçınlı şekeri serpin. Her yerine ulaşsın.
- Rulo yapıp eşit aralıkla 12 parçaya kesin.
- Karamel sos için esmer şeker tavaya alın hiç karıştırmadan eritin.
- Eriyince hemen tereyağı atın. Karıştırın.
- Ceviz ve balı da ekleyin.
- Hemen sıcakken yağlı kağıt serilmiş kare borcama dökün.
- Mümkün olduğunca eşit bir taban oluşturun çabuk donuyor ⚠️
- Üzerine kestiğimiz hamurları 4 erli 3 sıra halinde yerleştirelim.
- Yarım saat de böyle mayalandıralım.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcakken servis tabağına tepsiyi ters çevirelim.
- Karamel sosun çöreğin üzerine aktığını ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz 😍 sıcak yada ılık servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder