13 Şubat 2021 Cumartesi

Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

 

Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 15 gram yaş maya(bir yaş mayanın yarısından biraz az)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı un(yumuşak bir hamur olacak dikkatli ekleyin)
  • Arasına;
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Karamel sos;

  • 2,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı ceviz

    Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Yapılışı 

  • Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
  • Üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.
  • Bir kapta esmer şeker ve tarçını karıştırın.
  • Hamuru dikdörtgen açıp üzerine tereyağ sürün.
  • Onun da üstüne tarçınlı şekeri serpin. Her yerine ulaşsın.
  • Rulo yapıp eşit aralıkla 12 parçaya kesin.
  • Karamel sos için esmer şeker tavaya alın hiç karıştırmadan eritin.
  • Eriyince hemen tereyağı atın. Karıştırın.
  • Ceviz ve balı da ekleyin.
  • Hemen sıcakken yağlı kağıt serilmiş kare borcama dökün.
  • Mümkün olduğunca eşit bir taban oluşturun çabuk donuyor ⚠️
  • Üzerine kestiğimiz hamurları 4 erli 3 sıra halinde yerleştirelim.
  • Yarım saat de böyle mayalandıralım.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcakken servis tabağına tepsiyi ters çevirelim.
  • Karamel sosun çöreğin üzerine aktığını ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz 😍 sıcak yada ılık servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder