Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 15 gr tereyağı
- 1 soğan
- 1 küçük karnabahar
- 1 patates
- 700 ml sebze suyu
- 400 ml süt
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Tuz
Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
- Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder