21 Şubat 2021 Pazar

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1nin sarisi uz.)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Hamura sürmek için:

  • 124 gram tereyağ

İçi için:

  • Peynir

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mayayı işleve geçirmek için. 1 bardak ılık süt ve şekeri bir kaba alıp üzerini kapatın.
  • Köpürmesini bekleyin. Maya iyice kabardıktan sonra bir leğene alıp diğer kalan malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
  • Mayalanması için 1 saat kadar bekletin. İyice mayalanan hamuru uzdan 18 beze elde edelim.
  • Ve tabak büyüklüğünde hamur elde edelim bir köşede bekleyelim.
  • Sonra 9 adet hamura yumuşamış tereyağından sürelim. Üst üste koyalım.
  • En üstte kalan hamura yağ sürmeyelim. Sonra dolaba alıp donmasını bekleyelim.
  • İyice döndükten sonra hamuru hafif unlayıp merdaneyle incecik içelim.
  • Sonra hamuru istediğiniz şekilde kesin içlerine peynir koyup rulo şeklinde sarın.
  • Üzerine yumurta sürmeden bir köşeye alın 20 dk tepsi mayası için bekletin.
  • Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı durup 180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder