Kruvasan (Katmer Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Arasına sürmek için oda ısısında
- Tereyağ (Hamurumuzu on bezeye bölücez, her bezenin arasına bir tatlı kaşığı kadar)
İçine
- Beyaz peynir
Kruvasan (Katmer Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Sütümüzün 1 çay bardağı kadarını ılıtıp şeker ile mayalandırıyoruz, kalan sütü parmağımızı ısıracak
sıcaklıkta ısıtıyoruz,. - Kalan tuz, sıvıyağ,kabartma tozu ve mayalı sütümüzü de ilave edip kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru ön bezeye bölüyoruz her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz oda sıcaklığındaki tereyağı her yerine sürüyoruz.
- Bu şekilde dört bezeyi üst üste koyuyoruz beşinci bezenin üzerine yağ sürmüyoruz.
- Merdane ile büyütüyoruz, 12 veya 16 parçaya bölüp arasına peynir koyuyoruz.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıyoruz, tepsideki kruvasanlara yumurta sürüp 1 saat tepside mayalandırıyoruz.
- 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder