20 Şubat 2021 Cumartesi

Kruvasan (Katmer Poğaça) Tarifi

 

Kruvasan (Katmer Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
  • Arasına sürmek için oda ısısında
  • Tereyağ (Hamurumuzu on bezeye bölücez, her bezenin arasına bir tatlı kaşığı kadar)

İçine

  • Beyaz peynir

    Kruvasan (Katmer Poğaça) Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzün 1 çay bardağı kadarını ılıtıp şeker ile mayalandırıyoruz, kalan sütü parmağımızı ısıracak
    sıcaklıkta ısıtıyoruz,.
  • Kalan tuz, sıvıyağ,kabartma tozu ve mayalı sütümüzü de ilave edip kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru ön bezeye bölüyoruz her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz oda sıcaklığındaki tereyağı her yerine sürüyoruz.
  • Bu şekilde dört bezeyi üst üste koyuyoruz beşinci bezenin üzerine yağ sürmüyoruz.
  • Merdane ile büyütüyoruz, 12 veya 16 parçaya bölüp arasına peynir koyuyoruz.
  • Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıyoruz, tepsideki kruvasanlara yumurta sürüp 1 saat tepside mayalandırıyoruz.
  • 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder