15 Şubat 2021 Pazartesi

Lor Köftesi Tarifi

 Malzemeler

1,5 su bardağı lor peyniri

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kabak

1 adet yumurta

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Çeyrek demet maydanoz

Karabiber ve tuz

Pul biber

1 çay bardağı buğday unu

Hazırlanışı

Lor köftesi yapmak için önceden nohutları haşlayalım.

Kabakların kabuklarını kazıyalım ve rendeleyelim. Rendelediğimiz kabakların suyunu sıkalım.

Haşlanmış nohutları robotta püre haline getirelim. Püre haline gelen nohutu bir karıştırma kabına alalım. Üzerine suyunu sıktığımız kabağı ekleyelim.

Kalan tüm malzemeyi de ekleyip iyice yoğuralım. Tüm malzeme iyice karışınca üzerini streç film ile kapatalım ve dolapta 20 dakika kadar dinlendirelim.

Dinlenen harcı dolaptan çıkaralım ve top top köfteler hazırlayalım. Hazırladığımız köfteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder