15 Şubat 2021 Pazartesi

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1, 5 litre su

    Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye yağları alıp alıyor ve kızdırınca yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kavuruyoruz.
  • Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Baharatları, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurup tuzunu atarak et suyunu ve diğer sıcak suyu ekleyip karıştırıyor ve düdüklünün kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  • Düdüklü den fışlama sesi gelince düğmeyi kapatıyoruz. Ve 15 dakika pişiriyoruz.
  • Düdüklünün havasını alarak kapağı açıyoruz.
  • Blenderdan geçiriyoruz.
  • İsterseniz geçirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Ve mahluta çorbamız hazır.
  • Servis yapar iken üstüne nane ve pul biber serpiyor limon eşliğinde sıcacık mis gibi çorbamızı servis ediyoruz. 👌☺️🥣 🥣 🥣.
    Not :çorba eğer çok köyü olmuş ise kaynamış şu ekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder