Makaron Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurtanın beyazı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı badem unu
- 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
- 100 gram sıvı krema
- 2 paket bitter çikolata
Makaron Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayın. Sıvı kremayı bir tencereye koyup, ocağa alın. Tencere kaynayana kadar ısıtın.
- Üzerine çikolataları da ekleyip karıştırın. Bütün karışım eriyince, kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- İki yumurtanın beyazını sarılarından ayırıp bir kabın içine aktarın. Yumurta beyazlarının üzerine toz şeker ekleyin ve iyice köpürene kadar mikserle çırpın.
- Bu karışımı kenarda dinlenmeye bırakın. Bu sırada badem ununuz yoksa, çiğ bademi un kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
- Badem ununuz hazır. Badem ununu derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaosunu ilave edin.
- Kabın içindeki malzemelerin tamamını mutfak robotundan geçirmeye devam edin. Hepsinin tamamen karıştığına emin olun.
- Elde ettiğiniz toz karışımını önceden köpürttüğünüz yumurta aklarına ekleyin. Bir spatula kullanarak toz malzemeleri diğer kaptaki köpük malzemelerle iyice karıştırın.
- Bu karışımı bir krema sıkma torbasına aktarın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aralıklı daireler olacak şekilde sıkın.
- Tepsiyi iki üç kere tezgahın üzerine vurun. Bu işlem, oluşan hava kabarcıklarının hamurdan çıkmasını sağlayacaktır.
- Tepsiyi pişirmeden önce 1 saat kadar dinlendirin. Hamurların üzerinin kabuk tutması gerekiyor.
- Tepsideki hamurlar parmağınıza yapışmayan bir kıvam aldıysa bu pişirmeye hazır olduğuna işaret eder.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Kenarları taşmaya başladıktan sonra 3 dakika daha pişirip, hemen fırından alın.
- Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan makaronları tepsiden çıkarın. Hazırlayıp buzdolabına kaldırdığınız kremayı bir makaronun üzerine sürün.
- Kremalı makaronun üzerini bir başka makaronla kapatarak tatlınızı hazır hale getirin. Bu işlemi bütün makaronlara tekrarlayın.
- Makaronlarınız hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder