Osmanlı Mutfağından Soğanlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 adet orta boy soğan
- 1/4çay kaşığı kimyon
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı (tercihe göre)
Osmanlı Mutfağından Soğanlı Yumurta Tarifi Yapılışı
- Soğanlama iki şekilde yapılıyor. Terleme usulü ve soğanların karamelize (yani yağda kavrulması).
- Terleme usulü: soğanlar piyaz şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülür.
- Ardından piyaz şeklinde doğranan soğanlar ilave edilir.
- Tavanın üstü kapak ile kapatılır ve kısık ateşte kendi buharında yavaş yavaş terleyerek pişecek. Ortalama.
- 10-15 dk. Sürecek. Soğan adedine göre bu süre uzayabilir ya da kısalabilir.
- Soğanlar kısık ateşte piştikten sonra tereyağı ilave edilir.
- Tereyağı eridikten sonra yumurta kırılır. Yumurtayı dağıtmayın.
- Kırılan yumurtanın üzerine baharatları ve tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- 1-2 dk. Yumurtanın kayısı şeklinde pişmesini bekleyin. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder