3 Şubat 2021 Çarşamba

Osmanlı Mutfağından Soğanlı Yumurta Tarifi

 

Osmanlı Mutfağından Soğanlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  •  2 adet orta boy soğan
  •  1/4çay kaşığı kimyon
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  •  2 yemek kaşığı tereyağı (tercihe göre)

    Osmanlı Mutfağından Soğanlı Yumurta Tarifi Yapılışı

  • Soğanlama iki şekilde yapılıyor. Terleme usulü ve soğanların karamelize (yani yağda kavrulması).
  •  Terleme usulü: soğanlar piyaz şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülür.
  • Ardından piyaz şeklinde doğranan soğanlar ilave edilir.
  • Tavanın üstü kapak ile kapatılır ve kısık ateşte kendi buharında yavaş yavaş terleyerek pişecek. Ortalama.
  • 10-15 dk. Sürecek. Soğan adedine göre bu süre uzayabilir ya da kısalabilir.
  •  Soğanlar kısık ateşte piştikten sonra tereyağı ilave edilir.
  • Tereyağı eridikten sonra yumurta kırılır. Yumurtayı dağıtmayın.
  •  Kırılan yumurtanın üzerine baharatları ve tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
  • 1-2 dk. Yumurtanın kayısı şeklinde pişmesini bekleyin. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder